Over MDT

De maatschappelijke diensttijd biedt jongeren een gouden kans om op een vernieuwende manier hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Voor lokale impact ondernemers is het een mogelijkheid om jongeren aan te trekken en samen een maatschappelijk project op te pakken.

Programma

Jongeren volgen een viermaandelijks programma. Het biedt jongeren een kans om ervaring op te doen en een duidelijker beeld te krijgen voor een toekomstperspectief.

  • Ze beginnen met een gezamenlijke startweek om elkaar en zichzelf beter te leren kennen.
  • Vervolgens volgen ze een inspirerend workshopprogramma om interesses, talenten en doelen te ontdekken en verder te ontwikkelen.
  • Tenslotte zetten ze zich bij verschillende lokale impact ondernemers in voor een maatschappelijk project.

Lokale impact ondernemers

Het Gouden Kans Project is een project van de gemeente Alkmaar, dat voor de regio Noord Holland Noord wordt gecoördineerd door het RPAnhn.

De programmaleiding is in handen van het RPAnhn, programmacoördinator Femke Blokker.

Projectleiding wordt uitgevoerd door MEE & De Wering, projectleider Sanne van Kerkhof.

Partners

De volgende lokale impact ondernemers werken samen om dit programma in Noord Holland Noord uit te voeren:

Dit project komt tot stand met een subsidie van ZOnMW in het kader van Maatschappelijke Diensttijd. De Nationale Jeugdraad (NJR), Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), ZonMw, provincies, gemeenten en de Rijksoverheid werken samen aan MDT. Politiek verantwoordelijk voor MDT is staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Meer informatie: www.doemeemetmdt.nl.

Back To Top