Circulair Ambachtscentrum de BUCH

Circulair Ambachtscentrum de BUCH

BUCH is een werkbedrijf van 4 gemeenten in Noord-Holland. Deze gemeenten willen een duurzame en circulaire samenleving bouwen. Daarvoor is een plan gemaakt: minder afval per persoon, en nieuwe design producten ontwerpen/maken van gebruikte spullen en materialen.

Ondernemer Leon wilt samen met een groepje jonge Goude Kansers en onderzoekers werken aan een ontwerpplek, een creatieve werkplaats waar tools, gereedschappen en afvalstromen samen komen om afval te heruitvinden. Het doel is om rond circulair zoveel mogelijk mensen te bereiken en actief te laten meedoen: samen geven we afval een nieuw leven. We willen een inspirerend ontwerpatelier, waar mensen makkelijk binnenlopen, de expo bekijken, met een handleiding zelf aan het werk gaan. Hoe kunnen we bewustzijn creƫren onder inwoners van de BUCH gemeentes? Welke afvalstromen zijn er en hoe kunnen we deze een plaats geven in dit nieuwe ontwerpcentrum?

Contactpersoon: Leon Muilwijk

Hulpvraag / Uitdaging

Hoe kunnen we van het circulaire ontwerpatelier een bekende en aantrekkelijke plek maken voor de inwoners van de gemeenten, wat is er dan nodig voor de locatie zelf en de programmering (workshops en activiteiten)? Hoe kunnen we deelname en bereik vergroten?

Ga jij de uitdaging aan? Vraag vandaag nog je ticket aan!

Vraag een ticket aan