Impact Projecten Schagen – Thema verbinding in de buurt (Schagen)

Er is een steeds grotere kloof merkbaar tussen jong en oud. Waar komt dat door en hoe breng je deze verschillende generaties weer bij elkaar?

Zij hebben een dag georganiseerd bij Wonen Plus Welzijn in Schagen, waar de jongeren van het Gouden Kans Project en de bewoners van de faciliteit met elkaar in gesprek zijn gegaan door middel van een zelfgemaakte ‘kletspot’ en een Pubquiz. Er waren uiteindelijk 5 jongeren aanwezig en 15 bewoners van de Wonen Plus Welzijn. Er stond een middagvullend programma op papier er is veel gelachen, maar ook veel van elkaar geleerd. Zo kwam bijvoorbeeld het hedendaagse mobieltjes gebruik ter sprake en vroegen de deelnemers wat de bewoners hebben gedaan om uit te zoeken wat voor werk bij hen past. Zij hebben impact gemaakt door verschillende generaties weer bij elkaar te brengen en van elkaar te laten leren.

Het stopt hier niet, want de organisatie heeft al aangegeven dit meerdere keren te willen herhalen en de deelnemers van deze groep staan daar ook voor open. Wie weet komt het maandelijks op de agenda te staan!

Back To Top