Projecten

Tijdens het #goudenkansproject ga je aan de slag bij een organisatie die sociaal of duurzaam het verschil maakt in jouw buurt. Samen met jouw team ga je een vraagstuk oplossen terwijl je van ons de tools en inspiratie krijgt om in de praktijk toe te passen. Wij coachen je in de praktijk, zodat jij je talenten ontdekt en je skills verder ontwikkelt. Een gouden combinatie!

Een greep uit de gouden projecten:

Aard’g

Aard’g, goed voor jezelf, de natuur en je medemens. Daarom maken we volledig suikervrije producten gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Zonder kunstmatige zoetstoffen, E-nummers of suikervervangers zoals stevia of aspartaam, houden we rekening met de natuur waar wij onze ingrediënten uit halen.
Meer informatie

Stadsfabriek Alkmaar

De Stadsfabriek Alkmaar komt in de drukpershallen van het oude Telegraafgebouw aan de Edisonweg. Wij gaan daar met een aantal partijen een Broedplaats van maken. Wij, zijn onder andere: De Kaasfabriek , Go4Tech ,Partner in Werk , Likewood , Buro Permanent Tijdelijk , Koel 310. Als broedplaats zullen we er zijn voor makers: kunstenaars, sporters, theater, horeca etc. om mensen te verbinden en te laten creëren.
Meer informatie

Gouden Community

De Gouden Community wordt door jullie, deelnemers van programma Alkmaar 3 van het Gouden Kans project, tot leven gebracht! Onder begeleiding van RPA-NHN zetten jullie een mooi, inspirerend, jong alumninetwerk op, waar deelnemers van de Gouden Kans projecten het afgelopen jaar elkaar kunnen vinden om ervaringen, vacatures, connecties en verhalen te kunnen blijven delen en inspiratie op te doen rondom sociaal ondernemen en persoonlijke ontwikkeling.
Meer informatie

Breedweer

Breedweer is een social enterprise, wat inhoudt dat we de focus hebben op het maken van maatschappelijk rendement. Hierbij geven we invulling op 8 van de 17 Sustainable Development Goals en gebruiken hiervoor onze facilitaire Dienstverlening als middel voor. Dit doen we in de schoonmaak, catering, beveiliging en hospitality. Het hoofddoel is om zoveel als mogelijk mensen vanuit een kwetsbare positie duurzaam richting arbeid te brengen.
Meer informatie

Hollands Kroon

Politiek Actief is een initiatief vanuit de Gemeente Hollands Kroon, opgezet om jongeren te betrekken bij de politiek. Meer specifiek om meer jongeren naar de stembus te krijgen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 en om jongeren (en met name vrouwen) te zich te laten aansluiten bij de gemeenteraad.
Meer informatie

Cultuurhuis de Kolk

In Juli 2017 heeft Stichting Cultuurhuis de Kolk het voormalige schoolpand in Lutjewinkel overgenomen van de gemeente. Cultuurhuis de Kolk wil ruimte bieden aan sociale en culturele activiteiten, stichtingen en verenigingen, wil mensen in de omgeving stimuleren om zelf iets te organiseren, om elkaar te ontmoeten. Verder zijn er een ontmoetingsruimte, grote sportvelden en een volledig ingerichte XL keuken.
Meer informatie

Special Social Club

Special Social Club gelooft dat dansen, sporten en sociale interacties basisrechten zijn voor iedereen, niet alleen voor mensen zonder beperkingen. Met haar platform zet ze zich in voor gelijke toegang, zodat dingen als dansen, werken, vrienden maken, daten en sporten ook voor mensen met een beperking toegankelijk zijn.
Meer informatie

Clean2Anywhere

Afval en vooral afvalplastic is een grote bedreiging voor zowel de natuur als voor de mens. Clean2Anywhere wil iedereen laten ontdekken dat weggooien zonde is. Ze wil op een positieve en praktische wijze laten zien dat we kunnen leven zonder afval.
Meer informatie

Pand Raak

Pand Raak is een co-working space waar wordt gewerkt, gedeeld en geleerd. Een pand waar werkplekken en vergaderlocaties te huur zijn voor ZZP’ers, start ups, MKB en flexwerkers.
Meer informatie

De Groene Oase

Stichting De Groene Oase zet zich in om samen met buurtgenoten een voedselbos aan te leggen, met als doel biodiversiteit te stimuleren en mens en natuur met elkaar te verbinden. Voor dit project hopen ze in totaal zo’n 250 bomen te kunnen aanplanten, en daarvoor is geld nodig.
Meer informatie
Back To Top