Impact project – Team vrijwillig – Alkmaar

Team vrijwillig geeft de wereld samen met anderen meer kleur. Zij staan voor het verbinden van mensen en organisaties door het delen van kennis en faciliteren van inspirerende ontmoetingen. Het is een regionaal platform voor vrijwilligerswerk en bouwen aan een gemeenschap waaraan vrijwilligers optimaal bijdragen.  

Team Vrijwillig is er altijd voor je. Want wij richten ons niet alleen op vrijwilligerswerk in de zorg en welzijn, maar ook bij het wijkcentrum om de hoek, bij een cultureel evenement en bij je favoriete sportvereniging. Voor een korte klus, groot project of langdurige hulp. We willen de regio en haar inwoners inspireren om meer bij elkaar betrokken te zijn. 

Team Vrijwillig sluit aan bij de thema’s ‘Sociaal’ en ‘Maatschappij’ en droegen het volgende vraagstuk aan: 

  • Hoe betrekken we jongeren bij vrijwilligerswerk en wat zijn leuke, gave, leerzame organisaties daarvoor in Alkmaar? Hoe triggeren we jongeren hiervoor en hoe bereiken we deze doelgroep? 

Het impact project  

Een groep van 5 deelnemers hebben in 10 weken tijd een jongerenafdeling opgezet voor Team Vrijwillig. Zij hebben het imago van vrijwilligerswerk onder jongeren onderzocht en met de uitkomsten een start gemaakt om vrijwilligerswerk onder jongeren weer aantrekkelijk te maken. Tegenwoordig is de jongerenafdeling op verschillende beurzen voor vrijwilligerswerk goed vertegenwoordigd om jongeren meer te informeren en enthousiasmeren over vrijwilligerswerk.  

Back To Top